MLM

Is MLM (Multi Level Marketing) betrouwbaar?
Hoe werk Netwerkmarketing nu precies?

Wat is MLM precies
MLM staat voor Multi Level Marketing en wordt ook wel Netwerkmarketing genoemd. Het is een manier van laags gewijze verkoop door zelfstandig “vertegenwoordigers” met een eigen bedrijf.

Multi level marketing kan parttime bijverdienste zijn maar ook een fulltime business. De zelfstandig verkopers worden distributeurs, consultant of wederverkopers genoemd. Zij verkopen door producten of diensten van het moederbedrijf te promoten. Vaak door ongedwongen aanbeveling binnen de eigen kennissenkring.

Distributeurs doen er verstandig aan dit bij voorkeur uitsluitend met producten waarover zij zelf enthousiast en tevreden gebruiker van zijn. Op deze manier hoeft je het product niet te verkopen, maar beveel je het een ander van harte aan. Hierin ontdek je waarschijnlijk zelf direct ook de kracht van MLM…

Kun ik geld bijverdienen met MLM? Ja veel geld zelfs maar dit gaat niet vanzelf, lees snel verder…

MLM komt uit de VS en bestaat ook in Nederland al vele jaren. In Europa heeft Netwerkmarketing nog altijd een negatieve klank. En laat ik gelijk eerlijk bekennen;  dat negatieve beeld over MLM had ik zelf ook! Ingegeven door het onbekende en invloeden van mijn omgeving. Gelukkig ben ik een nuchtere persoonlijkheid, heb een open kijk op de wereld en interesse in alle geld verdien mogelijkheden. Dus ga ik de verschillende mogelijkheden van geld verdienen dan ook zelf onderzoeken. Eerst heb ik (zonder vooroordeel) online onderzocht wat MLM precies is en hoe het werkt.

De kracht en potentie van een MLM bedrijfs-concept werd mij al snel duidelijk. En ja, ook ik kwam op internet vele negatieve verhalen tegen. Meestal van mensen die (zo goed als zeker) zelf onderzoek naar MLM gedaan hebben.

Vervolgens ben ik zelf bij de MLM branche gaan kijken, heb gesproken met verschillende mensen hierbinnen. En was verrast door de mogelijkheden van deze professionele MLM bedrijven! Mijn eigen bevindingen na onderzoeken van verschillende Multi Level Marketing bedrijven deel ik dan ook graag.

Waar komt het negatieve beeld van MLM vandaan?
De negatieve verhalen over Netwerkmarketing komen overigens niet zomaar uit de lucht vallen. Dit komt doorat er ook verschillende bedrijven geweest zijn die MLM op een niet correct manier hebben ingezet. Ook nu nog ontstaan er nieuwe bedrijven met minder goede bedoelingen, pas hiervoor op.

Waaraan kun je een goed MLM of slecht Netwerkbedrijf herkennen? Ik onthul alle kenmerken van een goed MLM bedrijf zo…

Het is waar dat de meeste mensen die aan MLM beginnen hiermee nooit succesvol zijn. Zo’n 95% stopt er al snel mee als er niet direct voldoende (financiële) resultaten zijn.

Zeg eens eerlijk, wat is gemakkelijker;
- Tegen je omgeving vertellen dat MLM niet werkt? of
- Toegeven dat je zelf niet genoeg gedaan hebt om succesvol te worden in netwerkmarketing?
Deze houding draag natuurlijk bij aan het negatieve beeld van MLM.

Voorbeelden van bekende MLM bedrijven in Nederland: (en België)
Er zijn vele MLM en Netwerkmarketing bedrijven die al decennia lang bestaan en wereldwijd zeer succesvol zijn. Miljoenen mensen werken in de Netwerk marketing industrie, hierin gaan jaarlijks miljarden euro’s om. Enkele wereldwijd bekende MLM bedrijven ken je vast al, kijk zelf maar een niet volledig overzicht.

Bekende MLM Bedrijven in Nederland: (en België)

  • Herbalife – voedingsproducten
  • Tupperware – kunststof huishoud artikelen (bekend van tupperware-partys)
  • ACN – telefonie

Andere MLM-ondernemingen actief in Nederland:

  • AloeVera Company – gezondheidsprodukten
  • Amway- beauty en persoonlijke verzorging
  • Euphony – energie en telefonie
  • FM-Group – parfum
  • JAFRA cosmetics – cosmetica
  • Lifestyles – voedingssupplementen
  • Xango – huidverzorging

Let op; wij hebben zelf niet al deze netwerkbedrijven onderzocht en zijn niet verantwoordelijk voor derden.

Opbouw MLM lagen:
Het gelaagde systeem kan op verschillende (vooraf) vastgestelde manieren opgebouwd zijn. Deze opbouw geeft een structuur aan in de opbouw van verdiensten per distributeur, meestal op basis van kwantum kortingen. De begrippen ‘upline‘ en ‘downline‘ worden gebruikt om personen boven jouw niveau (je upline ) en respectievelijk onder je level (downline) in je netwerk aan te geven. Door jouw aangebrachte mensen komen onder je, en zijn je je downline. Over een aantal lagen profiteer je financieel mee van de verkopen in jouw netwerk. Van de personen direct onder jou ben jij de sponsor. Je bent hun contactpersoon en helpt hen betere verkopers worden.

De personen boven jou (je sponsor heeft jouw aangebracht) werken op dezelfde wijze met jouw. Het MLM moederbedrijf, fabrikant of  leverancier kan kiezen uit verschillende Netwerkmarketing systemen als single level, binaire, unilevel en matrixsystemen.

Wat is de kracht van MLM?
De kracht van het MLM bedrijf zit in de efficiënte opbouw van het Netwerkbedrijf, enkele voordelen:
- Netwerkorganisatie heeft geen personeel in dienst
- Bestaat uit samenwerkende ondernemers
- Iedere deelnemer heeft belang bij elkaars succes
- Beperkte of geen eigen voorraden nodig

- Vaak repeterende herhaalverkopen
- Deelnemers bepalen zelf wanneer en hoeveel zij werken
- Zeer geschikt als parttime verdienste (voltijd kan ook)
- Iedereen kan tegen lage kosten een volwaardig eigen bedrijf starten
- Verzorgen vaak goede interne opleidingsprogramma’s
- Je bouwt een team op dat voor jouw werkt

Hoe herken je een goed MLM bedrijf?
Een goed Multi Level Marketing bedrijf herken je aan de volgende kenmerken:
- Het bedrijf levert concrete producten of diensten
- Het bestaat al minimaal 5 jaar
- Het is vaak actief in meerdere landen
- Het product is zinvol voor de afnemers
- Kies bij voorkeur voor een product met herhaalaankopen
- Het product of dienst moet een redelijke prijs/kwaliteit hebben
- De MLM level opbouw en structuur is helder en duidelijk
- Je inschrijving bestaat uit een starterpakket
- Sponsoren worden niet direct betaald voor de werving distributeurs
- Opleidingen zijn gratis of kennen een redelijke eigen bijdrage
- Je kunt zelf met mensen in de organisatie spreken en ontmoeten
- Je moet er het juiste gevoel bij hebben

Het wil overigens niet zeggen dat elk goed MLM bedrijf aan al deze factoren voldoet. Een nieuw bedrijf bestaat uiteraard nog maar kort en kan hierom best heel goed en betrouwbaar zijn. Er zijn bedrijven die zich naar onze nuchtere Nederlandse maatstaven erg Amerikaans en overdreven profileren en werven. Dit hoeft niet slecht te zijn, maar kan heel goed niet bij jouw als persoon passen. Ook zijn er MLM bedrijven die heel down to earth zijn. Als dit beter bij je past (zoals ook bij mij) laat je dan eens informeren door zo’n partij. Ga in persoonlijk gesprek en stel vragen over alles wat je weten wil.

Let altijd goed op voordat je als zelfstandig distributeur aan een MLM bedrijf begint. Wanneer je jezelf schaamt voor een bedrijf of het product, begin er dan niet aan. De kans op succes is er dan ook niet! Bericht mij via het contactformulier en ik geef je de partij op die aan mijn kritische eisen voldoet. Ga altijd op je gevoeld af en pas op wanneer je veel vragen hebt waarop men je geen duidelijk antwoord kan of wil geven!

Waarom juist nu met MLM starten?
Wie het nieuws een beetje volgt weet dat er steeds meer onzekerheden zijn. Oude zekerheden die vroeger als vanzelfsprekend waren zijn aan het wegvallen. Dit was al jaren gaande en is door de economische crisis in een volgende versnelling gekomen.

Aan verschillende dagelijkse dingen is versoberingen ook al goed zichtbaar. Zo is een vast contact bij je werkgever niet meer zo vast als het altijd leek. En is de pensioengerechtigde leeftijd inmiddels reeds opgetrokken van 65 jaar maar 67/68  jaar. Ook de hoogte van je pensioen is niet meer zeker. En dit zal allemaal nog verder gaan oplopen, totdat het helemaal wordt afgeschaft.

Wie nuchter kijkt ziet dat we allemaal steeds meer voor onszelf moeten zorgen. Wie vertrouwd op steun en uitkering van de overheid zal bedrogen uitkomen. Pensioenfondsen hebben simpelweg niet voldoende geld, rendement, opbouw, dekking en economische kennis om aan toekomstige verplichtingen te kunnen voldoen.

Zorg voor een Extra Inkomstenbron
Een extra bron van inkomen is daarom voor iedereen aan te bevelen. Ook wanneer je nu over en vast contract en prima baan beschikt. De extra zekerheid van een tweede (parttime) inkomen  geeft naast meer geld een prettig gevoel. Een tweede inkomen hoeft overigens geen lager inkomen dan je baan te betekenen. Op deze site staan verschillende mogelijkheden voor het verkrijgen van extra inkomen, MLM is zo’n mogelijkheid. Kijk welke manier van geld verdienen het beste bij je past, maar kom zeker in actie!

Kom in Actie
Om te weten voor welk MLM bedrijf ik gekozen heb, vul je het contactformulier in. En ik zal je mijn bevindingen over onderzochte MLM bedrijven geven. Hiermee bespaar je jezelf naast veel onderzoekstijd mogelijk veel leergeld. Je bent tenslotte op zoek naar extra inkomen, niet naar partijen met uitsluitend mooie praatjes!

Als je serieus aan de slag wil met MLM, weet dan dat het geen “snel geld verdienen zonder er wat voor te hoeven doen” is. Als loon naar werken je aanspreekt, neem dan nu contact met mij op via het contactformulier. Mijn MLM ervaring deel ik gratis, volledig en vrijblijvend, het verlicht je tot niets.

Samen werken aan MLM Succes,
Thuiswerk Parttime